0 of 0 for ""

Sweco utformar nytt sjukhus i Finland

March 28, 2018 | Press release

Sweco har anlitats för utformningen av ett nytt centralsjukhus i Tavastehus.

“Sweco har omfattande erfarenhet av att utforma nya sjukhus. Det är vår tekniska expertis inom byggkonstruktion och byggtjänster, i kombination med logistiklösningar och brukaranpassning som är kärnan i sjukhusprojektet i Tavastehus, säger Markku Varis, vd för Sweco Finland.

Sweco deltar i ett konsortium tillsammans med Skanska. Företagen har tidigare samarbetat avseende uppförandet av centralsjukhuset i Kajana.

“Vi är nöjda över att ha en allianspartner som ger oss förutsättningar för bättre funktionalitet, produktivitet och kostnadseffektivitet avseende det nya sjukhuset “, säger Hannu Juvonen, vd för Kanta-Häme-sjukhuset.

Utvecklingsfasen av det nya sjukhuset, där även utförandefasen definieras, beräknas vara klart vid slutet av 2019. Planerad byggstart är 2020. Sjukhusets totala storlek uppgår till 87 000 kvadratmeter.

Sweco har bred erfarenhet av att utforma sjukhus runt om i Europa, där avtal tecknats bland annat för Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Complexe Hospitalier Regional Sud i Belgien, ett nytt regionalsjukhus i Gaustad, Norge och Berlins universitetssjukhus Charité i Tyskland.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs