0 of 0 for ""

Sweco förvärvar Avecon och stärker erbjudandet inom installation

May 31, 2018 | Press release

Sweco har tecknat avtal om förvärv av Avecon Ltd, ett finskt ingenjörsföretag. Genom förvärvet stärker Sweco sin verksamhet i Österbotten-regionen i Finland.

“Vi välkomnar Avecon och dess medarbetare till Sweco. Installationstjänster är ett område med tillväxt, särskilt i Österbotten-regionen. Dessutom är regionen ledande i Norden inom energiteknik. Sweco finns redan representerade i Österbotten och med detta förvärv kan vi nu erbjuda ett bredare spektrum av lokal expertis, säger Markku Varis, vd för Sweco Finland.

Avecon har 33 anställda och är specialiserade inom VVS-installationer och elteknik. Företaget etablerades 1989 och har kontor i Vasa, Jakobstad, Seinäjoki, Karleby och Nivala.

“Vi är mycket nöjda över att Avecon blir del av Sweco. Under åren har vi fått förtroendet att genomföra installationstjänster och förse våra kunder med kunskap och expertis, främst i Österbotten-regionen. Tack vare Swecos storlek och kompletterande expertkunskaper kan vi nu stärka vårt erbjudande och skapa nya spännande affärsmöjligheter tillsammans med våra kunder”, säger Peter Jakobsson, vd för Avecon.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs