0 of 0 for ""

Sweco blir Postens partner inom geografisk IT

January 26, 2009 | Press release

Posten storsatsar på att utveckla sätt att använda geografisk information i sin verksamhet. Sweco har anlitats som partner i det arbetet. Uppdraget är värt 7,5 miljoner kronor för Sweco.

Framtidens postverksamhet kommer i allt högre grad att bygga på en avancerad geografisk IT-miljö som ska användas i allt från marknadsföring till produktion, leverans och uppföljning.

– Vi behöver en stark partner. Sweco har på ett trovärdigt sätt visat intresse för att bygga upp Postens kunnande inom och användande av geografisk IT, säger Postens projektledare Lennart Widelund.

– Många organisationer har upptäckt att det både går att utveckla verksamheten och att göra stora ekonomiska vinster genom att strukturera och visualisera information med geografin som hjälp. Ofta går det även att räkna hem stora miljömässiga vinster genom att använda GIT, säger Eva Nygren, vd i Sweco Sverige

Swecos uppdrag består av att utveckla, implementera, förvalta, underhålla och ge support till Postens GIT-miljö. Swecos verksamhet inom geografisk IT har vuxit kraftigt de senaste åren. Framförallt med många nya stora uppdrag för energisektorn, skogsindustrin och offentlig sektor.

Exempel på GIS-funktioner som används i Posten idag är system/applikationer för ruttplanering, åskådliggörande av kund- och marknadsanalyser, kartpresentation på posten.se och postnummersättning.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs