0 of 0 for ""

Rasmus Nord utsedd till ny affärsområdeschef för Sweco Norge

May 18, 2022 | Press release

Rasmus Nord tillträder den 15 augusti, 2022, rollen som affärsområdeschef för Sweco Norge och tar samtidigt plats i Swecos ledningsgrupp.

Rasmus Nord har arbetat på Sweco i femton år, varav de fyra senaste i rollen som divisionschef för den norska byggdivisionen. Han är del av den norska ledningsgruppen och har tidigare bland annat varit affärsenhetschef för bygg och anläggning, samt för brandteknik och akustik.

Rasmus har en civilingenjörsexamen i energi- och miljöteknik från Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet (NTNU). Han ersätter Grete Aspelund som i förra veckan offentliggjordes som ny affärsområdeschef för NCC Industry.

”Jag är glad att kunna tillkännage Rasmus Nord som ny affärsområdeschef för Sweco Norge och välkomna honom till koncernens ledningsgrupp. Hans kombination av stor ledarskapsförmåga och djup förståelse för Swecos verksamhet kommer att vara en viktig tillgång för Sweco Norge framöver. Jag vill också passa på att tacka Grete Aspelund, som under sina sex år med Sweco har tagit Sweco Norge till den starka marknadsposition vi har idag. Grete har varit en värdefull, samarbetsinriktad och mycket uppskattad medlem av Swecos ledningsgrupp och jag önskar henne all lycka framöver”, säger Åsa Bergman, vd och koncernchef för Sweco.

”Jag är mycket motiverad att ta mig an rollen som affärsområdeschef för Sweco Norge, och att bidra till den fortsatta resan för Sweco. Vårt uppdrag är att forma morgondagens hållbara städer och samhällen, och bidraget från vår expertis har förmodligen aldrig varit viktigare än nu. Jag är ödmjuk och glad över att få möjligheten att leda denna fantastiska organisation med nära 2 000 passionerade experter”, säger Rasmus Nord.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs