0 of 0 for ""

Tomas Carlsson ny vd och koncernchef i Sweco

September 19, 2012 | Press release

Tomas Carlsson har utsetts till ny vd och koncernchef i Sweco från den 1 december 2012. Han efterträder Mats Wäppling, som lämnar Sweco efter sex år som vd och koncernchef och närmare tio år som ledamot i Swecos styrelse.

Tomas Carlsson är för närvarande chef för NCC Construction Sweden och har arbetat inom NCC-koncernen sedan 1991. Han är född 1965 och har en civilingenjörsexamen, väg- och vattenbyggnad samt en Executive MBA.

– Jag är mycket nöjd med att styrelsen lyckats rekrytera Tomas Carlsson som efterträdare till Mats Wäppling. Tomas gedigna erfarenheter och starka ledarskap borgar för en fortsatt positiv utveckling för Sweco, säger Olle Nordström, styrelseordförande i Sweco.

Bland Tomas Carlssons tidigare befattningar i NCC märks bland annat regionchef för NCC Construction Sweden och chef för NCC Roads nya marknader i Polen, Baltikum och S:t Petersburg.

– Sweco är ett marknadsledande teknikkonsultföretag med kunskap och lönsamhet i branschens absoluta toppskikt och jag är därför mycket glad över förtroendet att få leda Sweco mot nya framgångar tillsammans med 7 700 medarbetare, säger Tomas Carlsson.

– Tomas har visat mycket goda resultat under sina år på NCC och jag är övertygad om att han är rätt person att ta över som vd och koncernchef i Sweco, säger Mats Wäppling, som nu alltså lämnar vd-posten efter sex år.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs