0 of 0 for ""

Sweco växer i Belgien och Tyskland

October 19, 2018 | Press release

Sweco har ingått avtal om att förvärva de belgiska företagen Planet Engineering och Nexilis, samt Götzelmann + Partner, som är baserat i Tyskland.

”Att vi förvärvar dessa företag är helt i linje med vår strategi att stärka Swecos position på de lokala marknader där vi är närvarande. Vi är väldigt glada över att kunna hälsa medarbetarna på Planet Engineering, Nexilis och Götzelmann + Partner välkomna till Sweco”, säger Swecos vd Åsa Bergman.

Planet Engineering har omfattande kunskap om att utveckla konstruktioner i betong och stål för industri- och anläggningskonstruktion. Nexilis, som är erkända för att ha bidragit till framgången av flera flamländska och europeiska forskningsprojekt, erbjuder teknisk rådgivning och konsultation. Företagets främsta verksamhetsområde är installationer.

”Med dessa förvärv stärker vi vår position inom bygg och infrastruktur ytterligare. Vi kompletterar varandra väl både vad gäller expertområden och utbud av tjänster, och därtill delar vi en stark entreprenörsanda”, säger Erwin Malcorps, vd på Sweco i Belgien.

Götzelmann + Partners är specialiserade på framför allt reningsanläggningar för avloppsvatten, men erbjuder också tjänster inom bland annat miljöteknik, transport och energi.

”Vi ser inte bara fram emot att utöka verksamheten i Baden-Württemberg utan också att kunna erbjuda våra kunder ännu bättre kunskap och expertis”, säger Ina Brandes, vd på Sweco GmbH.

Sweco får 45 framstående experter som nya medarbetare i och med förvärvet av de tre företagen.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs