0 of 0 for ""

Sweco utformar ny hamnterminal i Litauen

October 22, 2010 | Press release

Sweco får ett omfattande uppdrag när hamnen i den litauiska staden Klaipeda ska byggas ut och renoveras. Uppdraget är värt drygt 9 miljoner SEK.

Den litauiska kuststaden Klaipeda lockar varje år allt fler turister, som ofta anländer via färjor. Staden är även en viktig knutpunkt för godstrafik, där hamnen spelar en viktig roll. Behovet är därför stort av en hamn med hög kapacitet, både när det gäller passagerar- och godstrafik. För att man ska klara den ökade belastningen inför framtiden har Sweco nu fått i uppdrag att förbättra hamnens infrastruktur.

– Vi är glada över att ha fått förtroendet i den viktiga infrastruktursatsning som det här projektet innebär. Hamnen har stor betydelse för hela Litauen och i och med ombyggnaden kommer den att motsvara alla de krav som ställs på ett modernt och hållbart transportcentrum, säger Audrius Bunevičius, projektledare på Sweco i Litauen.

Swecos uppdrag innebär att designa och leverera anläggningskonstruktioner för bland annat nya kajer, ramper och en pir. Arbetet är komplext och innebär att Sweco kommer att involvera expertis inom ett flertal olika områden.

Den nya hamnen förväntas stå klar under 2013.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs