0 of 0 for ""

Sweco sponsrar segelsatsning för miljön

June 26, 2008 | Press release

I helgen körs Gotland Runt. Med i tävlingen är kappseglingsbåten 4Oceans som kombinerar segling med att sprida kunskap om klimat- och miljöfrågan kring Östersjön. Sweco går in som en av sponsorerna i projektet.

– Swecos verksamhet inom vatten och miljö är en av de största i Europa. Därför känns det helt naturligt för oss att vara med och stödja ett projekt som har en så tydlig vilja att vara med och påverka miljön kring Östersjön i en positiv riktning, säger Mats Wäppling, vd och koncernchef på Sweco.

4Oceans kommer att delta i ett flertal kappseglingar i sommar. Utöver att delta i tävlingar kommer besättningen sprida kunskap om hur man kan förbättra miljön kring Östersjön på olika sätt. Budskapet kommer att framföras aktivt genom strandhugg hos båtklubbar, gästhamnar, kommuner och föreningar. Bland annat har 4 Oceans tagit fram rekommendationer och information om vad man som båtägare kan göra själv för att förbättra miljön.

– Vi har valt att satsa på att introducera en ny båtklass, Class 40, i Sverige och samtidigt skapa ett intresse för att diskutera klimat- och miljöfrågan, säger Anders Westin, marknadschef på 4Oceans.

Kappseglingsbåten 4Oceans är en av världens snabbaste enskrovsbåtar med en toppfart på 33 knop. Båten är den första Class 40-båten i Sverige och är specialdesignad för fart och extrema seglingsupplevelser.

Skeppare på båten är den rutinerade seglaren Christopher ”Bamse” Ringhagen. Med i teamet som marinmeteorolog finns även Madeleine Westin.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs