0 of 0 for ""

SWECO renar vatten i Ryssland

July 4, 2007 | Press release

SWECOs ryska dotterbolag Lenvodokanalproekt har fått två nya uppdrag i nordvästra Ryssland. Uppdragen är totalt värda 15 miljoner SEK.

Lenvodokanalproekt har anlitats av vattenbolaget i staden Petrozavodsk för att inspektera stadens system för vatten- och avloppshantering. I uppdragen ingår även att ta fram teknisk design med förslag på hur systemen ska förbättras. Petrozavodsk har omkring 250 000 invånare och ligger i Karelska republiken i nordvästra Ryssland.

– Det satsas mycket på att förbättra miljön och infrastrukturen i Ryssland. Vi kan se hur det växer fram nya vägar och avloppsreningsverk och hur energitillförseln blir säkrare och samhället mer hållbart, säger Per Johansson VD på SWECO Eastern Europe.

Den ryska marknaden för konsulttjänster inom området vatten och miljö är kraftigt växande och den värderas i dag till cirka 1,5 miljarder kronor per år. Samtidigt som SWECO fortsätter att få nya uppdrag i östra och centrala Europa så har personalstyrka tiodubblats på ett år.

– Vi satsar kraftfullt österut. Nya utmanande uppdrag måste matchas med rätt konsulter. Det senaste åren har vi gått från att ha 80 till 800 anställda i centrala och östra Europa, säger Per Johansson.

SWECO finns idag etablerade i Norden samt i Litauen, Estland, Ryssland, Bulgarien, Tjeckien och Slovakien.

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs