0 of 0 for ""

Sweco moderniserar väg A96 i Skottland

June 15, 2016 | Press release

Sweco anlitas av Transport Scotland för ruttvalsoptimering och detaljprojektering när väg A96 i Skottland ska uppgraderas. Satsningen kommer att leda till kortare restider och ökad trafiksäkerhet. Det är Swecos största transportuppdrag hittills i Storbritannien, med ett ordervärde på cirka 300 miljoner SEK. 

– Vi kommer att fokusera på att förverkliga vår kunds förväntningar på en insiktsfull planering och projektering, som ska resultera i mer tillförlitliga restider och säkerhet för alla användare, säger Max Joy, chef för Sweco UK.

I uppdraget kommer Sweco att utforma två körfält i varje riktning med mittremsa på den 46 kilometer långa sträckan mellan orterna Hardmuir och Fochabers i Skottland. Ett antal planskilda korsningar ingår för att skapa passager för ett antal mindre samhällen utmed sträckan. I projektet ingår även att korsa tre stora floder samt en järnvägslinje.  

Arbetet är en del av den större satsningen på att fram till 2030 modernisera hela A96, en sträcka på ungefär 16 mil, som går mellan de större städerna Inverness och Aberdeen.

Sweco har lång erfarenhet av stora infrastrukturprojekt i Europa och har tidigare varit engagerade i moderniseringen av bland annat A1 i Storbritannien, Antwerpens ringled i Belgien och E6 i Norge.

Swecos arbete påbörjas i sommar och kommer att pågå till dess att denna sträcka på A96 är färdig att tas i bruk. Projektet utförs i ett joint venture. 

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs