0 of 0 for ""

Sweco moderniserar Östfoldbanan i Norge

November 26, 2014 | Press release

Sweco anlitas av Jernbaneverket för ett omfattande järnvägsuppdrag när den norska Östfoldbanan, ska moderniseras. Projektet är en del i den stora Intercity-satsningen med Oslo som knutpunkt. Uppdraget utförs i ett joint venture och av den sammanlagda uppdragssumman på drygt 100 miljoner SEK beräknas ungefär hälften tillfalla Sweco.

– Det här är det största transportuppdraget hittills för Sweco Norge. Slutresultatet av vårt arbete blir ökad kapacitet och lägre underhållskostnader på en järnvägssträcka som blir allt viktigare i takt med att Osloregionen växer, säger Tron Kjølhamar, vd för Sweco Norge.

Swecos uppdrag innebär att utreda och projektera en tio kilometer lång järnvägssträcka som bland annat passerar staden Moss, som är en viktig pendlarort in till Oslo. Den nya sträckningen får dubbelspår och kommer att ledas genom tunnel på flera ställen. Den färdiga järnvägen ger kortare restid mellan Oslo och Moss samt ökar antalet möjliga tågavgångar.    

Swecos arbete påbörjas i december och pågår till oktober 2015. Utöver detta finns en option på fortsatt uppdrag fram till den planerade byggstarten 2018. Uppdraget utförs som ett joint venture där Sweco och Rambøll delar ungefär lika på arbete och uppdragsvärde.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs