0 of 0 for ""

Sweco höjer standarden på rysk massa- och pappersfabrik

May 8, 2008 | Press release

I nordöstra Ryssland gör pappers- och kartongtillverkaren Mondi en storsatsning på att bygga en modern pappers- och massafabrik. Sweco har fått det omfattande uppdraget att ansvara för arkitekt- och konstruktionsarbetet samt byggledning. Uppdraget är totalt värt cirka 50 miljoner SEK.

Sweco har anlitats i samband med om- och tillbyggnaden av en pappers- och massafabrik i Syktyvkar i nordöstra Ryssland. Swecos byggkonstruktörer kommer att ansvara för tillståndsprocessen för bygglov, arbetshandlingar samt byggledning.

– Vi har lång erfarenhet av liknande projekt i Sverige och utomlands. Ofta följer vi våra nordiska kunder i deras utlandsprojekt eller som här där vi arbetar direkt för en utländsk beställare som investerar över 5 miljarder kronor i projektet, säger Eric Bergholm, uppdragsansvarig på Sweco.

Ett viktigt resultat av ombyggnationen är att de miljöfarliga utsläppen från fabriken kommer att minska samt att kvaliteten och produktionen av papper och massa kommer att öka. Tidplanen är snäv. Under 2008 ska en stor del av byggnationen vara färdigställd.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs