0 of 0 for ""

Sweco förvärvar norska TAG Arkitekter

October 15, 2020 | Press release

Sweco har slutit avtal om att förvärva TAG Arkitekter och etablerar därmed en arkitektverksamhet på den norska marknaden. Samtidigt blir TAG Arkitekter en del av Europas ledande leverantör av integrerade tjänster för arkitekt- och teknikkonsulttjänster.

Förvärvet är del av Swecos tillväxtstrategi att etablera en ledande position på alla hemmamarknader inom samtliga tjänsteområden där företaget är verksamt. Sweco började som ett arkitektbolag år 1958, och har vuxit fram ur övertygelsen om styrkan i att kombinera arkitekt- och teknikkonsulttjänster.

”Jag är mycket glad och stolt över att TAG Arkitekter blir en del av Sweco och att vi nu kan erbjuda våra kunder i Norge fullt integrerade tjänster”, säger Åsa Bergman, koncernchef och vd på Sweco. 

TAG Arkitekter med 95 medarbetare är främst verksamma inom arkitektur för fastigheter samt landskapsarkitektur. Bolaget har kontor i Oslo, Bergen och Trondheim. TAG Arkitekter har haft stark tillväxt under de senaste tio åren och hade 2019 en omsättning på 113 MNOK.

”Med sin prisbelönta formgivning och sitt starka fokus på stadsutveckling är TAG en idealisk samarbetspartner när Sweco ska etablera en egen arkitektverksamhet i Norge. Vi är glada att TAG nu blir en del av Sweco”, säger Grete Aspelund, affärsområdeschef för Sweco Norge.  

”Det är bara genom att samarbeta mellan olika fackområden som vi kan skapa framtidens bostäder och bostadsmiljöer. Vi ser fram emot att bli del av ett av världens största kompetenscentra inom hållbar stadsutveckling”, säger Lars Eirik Ulseth, vd för TAG Arkitekter.

Sweco är en av de ledande aktörerna inom arkitektur i världen med cirka 1 300 arkitekter och landskapsarkitekter. Sweco Norge har en omsättning på 2 424 MNOK (2019) med 26 kontor och 1 630 anställda. 

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs