0 of 0 for ""

SWECO förvärvar norska Opticonsult – blir ett av Norges största teknikkonsultbolag

December 6, 2007 | Press release

SWECO Grøner har tecknat avtal om att förvärva norska Opticonsult med 160 anställda. Förvärvet blir SWECO Grøners åttonde under de senaste två åren och gör företaget till ett av de största tekniska konsultbolagen i Norge.

– Genom förvärvet av Opticonsult blir vi, med våra 800 medarbetare, en av de största och mest slagkraftiga tekniska konsulterna i Norge. Vi får också en mer heltäckande geografisk spridning i landet, säger Vibecke Hverven, vd i SWECO Grøner.

Opticonsult har merparten av sina anställda i Bergen och Stavanger. Företaget arbetar inom ett flertal områden, framförallt med konsulttjänster inom bygg- och anläggning. Opticonsult har även specialistkompetens för att utföra uppdrag i polarområden.

– Opticonsult är en attraktiv arbetsplats. Genom att bli en del av SWECO så stärker vi vår position på marknaden, både gentemot våra kunder och som en intressant arbetsgivare. Det ger oss större möjligheter att arbeta över hela Norge och utomlands, säger Ole-Petter Thunes, vd på Opticonsult.

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs