0 of 0 for ""

Sweco förvärvar konsultverksamheten i PICAB

August 30, 2013 | Press release

Sweco stärker sin position i norra Sverige genom att förvärva konsultverksamheten i PICAB Produktion AB med 64 anställda.

– PICAB erbjuder högt efterfrågad kompetens, främst inom mätteknik och energiteknik. Genom förvärvet av PICAB utvecklar vi vår verksamhet i norra Sverige och kan erbjuda ett mer komplett tjänsteutbud, säger Johan Dozzi, vd för Sweco Infrastructure.

PICAB har många års erfarenhet som teknisk konsult i uppdrag inom bygg och anläggning och för kunder inom elkrafts- och energibranschen.

– Vi ser stora möjligheter att fortsätta utvecklas inom Sweco. Både våra medarbetare och kunder får tillgång till Swecos samlade kompetens och en större geografisk närvaro. Att bli en del av Nordens ledande teknikkonsult känns som ett naturligt steg i vår utveckling, säger Johan Rydström, vd för PICAB Produktion AB.

PICAB Produktion AB startade sin verksamhet 1993 och är idag en väletablerad aktör på marknaden med kontor i Jokkmokk, Luleå, Kiruna, Umeå och Uppsala. Tillsammans med PICAB täcker nu Swecos verksamhet inom mätteknik och energiteknik hela landet.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs