0 of 0 for ""

Sweco förvärvar Aros Arkitekter

September 22, 2010 | Press release

Sweco stärker sin arkitektverksamhet genom att förvärva Aros Arkitekter med 80 anställda. Efter förvärvet får Swecos arkitektverksamhet drygt 500 medarbetare och befäster därmed positionen som Nordens största arkitektföretag.

Aros Arkitekter har kontor i Uppsala, Stockholm och Norrtälje. Företaget är involverat i många stora projekt över hela landet, bland annat Hotell Clarion Arlanda och Kistamässan i Stockholm.

– Genom förvärvet stärker vi positionen på den svenska marknaden och kan erbjuda ytterligare kompetens inom arkitektur, bland annat inom kontor, handel, bostäder och hotell. Aros har liksom vi vuxit och varit framgångsrika på marknaden. Vi får nu också en viktig lokal närvaro i Uppsala och Norrtälje, säger Jan Mattsson, vd Sweco Architects.

Aros Arkitekter har funnits sedan 1980 och är väl etablerade på marknaden. Storleksmässigt tillhör de ett av de större arkitektkontoren i Sverige med sina 80 anställda.

– På Aros ser vi stora möjligheter att fortsätta att utvecklas inom Sweco. Både våra kunder och medarbetare får tillgång till Swecos samlade kompetens och en större geografisk närvaro. Att tillhöra ett större sammanhang är ett naturligt steg i vår utveckling, säger Jan-Ove Fogelberg, vd på Aros Arkitekter.

Efter förvärvet finns nu Swecos arkitekter på 18 orter i Norden.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs