0 of 0 for ""

Sweco får vattenkraftsuppdrag i Lettland

February 27, 2012 | Press release

Sweco har anlitats för moderniseringen av två av Lettlands största vattenkraftverk. Uppdraget är värt cirka 27 miljoner kronor.

– Vi ser en ökad efterfrågan av vår kunskap inom vattenkraftsområdet från många håll i världen, säger Åsa Bergman, vd Sweco Sverige.

Sweco arbetar sedan en lång tid tillbaka med en mängd liknande konsultuppdrag. Exempelvis har företaget nyligen anlitats för ett liknande uppdrag i Rumänien och avslutat ett uppdrag i samband med moderniseringen av vattenkraftverket High Dam i Aswan i Egypten.

Uppdragsgivare i detta uppdrag är Lettlands statliga vattenkraftbolag AS Latvenergo. Projektet beräknas vara slutfört i slutet av 2018.

Mer fakta om vattenkraftverken:

Vattenkraftverken som ska moderniseras, Plavinas och Kegums 2, ligger i Daugava floden i centrala Lettland. I Swecos uppdrag ingår att assistera kunden med leverantörsupphandling, projektledning, teknisk rådgivning samt leverans och utförandekontroll under upprustningen av kraftverken som stod klara 1966 respektive 1979.

Plavinas kraftstation har tio aggregat om totalt cirka 900 MW installerad effekt. Anläggningen ligger överst i floden Daugava i centrala Lettland. Kegum 2 kraftstation ligger strax nedströms och har tre aggregat om totalt cirka 180 MW installerad effekt.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs