0 of 0 for ""

Sweco anlitas för renoveringen av Olympiastadion i Helsingfors

April 16, 2013 | Press release

Swecos finländska konsulter har fått ett stort konstruktionsuppdrag i samband med renoveringen och utbyggnaden av Olympiastadion i Helsingfors. Resultatet blir den mest moderna och mångsidiga arenan i Finland. Värdet på uppdraget är cirka 17 miljoner SEK.

– Olympiastadion är med sin arkitektur och historia en av de mest anmärkningsvärda byggnaderna i Finland. Att Sweco får det här uppdraget är en bekräftelse på vår höga byggtekniska kompetens, säger Markku Varis, vd för Swecos dotterbolag FMC Group.

Swecos uppdrag innebär ett helhetsansvar för konstruktionen i samband med renoveringen av stadion. Bland annat kommer man att bredda löparbanorna, förse läktarna med tak och uppföra nya logistikanläggningar under jord. Genom satsningen ska Olympiastadion bli en toppmodern idrottsarena av internationell klass. Samtidigt kommer hela arbetet att kontrolleras av finländska riksantikvarieämbetet för att säkerställa kraven på byggnadsvård och hållbar design. Renoveringsarbetet ska vara slutfört 2018.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs