0 of 0 for ""

Läkare Utan Gränser och Sweco inleder samarbete

February 9, 2009 | Press release

Sweco blir Läkare Utan Gränsers första huvudsamarbetspartner. Inom ramen för samarbetet kommer Swecos ingenjörer komma till nytta i Läkare Utan Gränsers arbete runt om i världen.

– Samarbetet ger våra medarbetare möjligheter att använda sin ingenjörskunskap inom ramen för de humanitära insatser som Läkare Utan Gränser genomför. Som ett internationellt konsultföretag med verksamhet i över 80 länder tror vi att vi kommer att ha stor nytta av de erfarenheter som våra medarbetare får i våra framtida affärer, säger Eva Nygren, vd för Sweco Sverige.

Sweco stödjer inte bara Läkare Utan Gränser med personal utan också med en betydande summa årligen. Omkring 100 svenskar åker varje år ut för Läkare Utan Gränser. Det är inte bara läkare och sjukvårdspersonal som skickas ut. Ungefär en tredjedel av de som åker ut i fält är administratörer, ingenjörer och ekonomer.

– Det här är första gången som vi på Läkare Utan Gränser på ett aktivt sätt tagit kontakt med ett företag som vi anser är intressant att inleda ett djupare och mer långsiktigt samarbete med. Vi är väldigt glada över att Sweco ser värdet av att deras medarbetare åker ut i fält, säger Therese Engström, insamlingsansvarig på Läkare Utan Gränser.

Läkare Utan Gränsers arbete i krisdrabbade områden ger fältarbetarna erfarenhet från ett arbete med stort personalansvar i mångkulturella projekt. En av Swecos anställda har redan fått tjänstledigt för att åka ut med Läkare Utan Gränser. Hon är sedan i november 2008 i Sudan. Swecos medarbetare genomgår samma rekryteringsprocess som alla andra sökande hos Läkare Utan Gränser.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs