0 of 0 for ""

Eugene Grüter ny vd för Sweco Nederländerna

August 29, 2016 | Press release

Eugene Grüter har utsetts till ny vd för Sweco Nederländerna och tar över efter Ton de Jong.

– Med Eugene Grüter får Sweco Nederländerna en erfaren ledare som kan bygga starka relationer med kunder och medarbetare. Han har tunga meriter när det gäller att åstadkomma resultat och utveckla organisationer, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef för Sweco.

Eugene Grüter kommer att tillträda sin roll som vd för Sweco Nederländerna den 1 september 2016. Han har bred erfarenhet av ledarskap på högsta nivå från både teknikkonsult- och byggbranschen och har ingått i koncernledningarna i både Royal HaskoningDHV och Royal BAM Group. Eugene Grüter har omfattande erfarenhet av organisations- och ledarutveckling.

– Det finns många möjligheter på den nederländska marknaden. Med en hundraårig historia och närvaro i hela landet, starka kundrelationer och mycket kompetenta medarbetare är Sweco unikt positionerat för att planera och utforma framtidens samhällen och städer i Nederländerna. Jag ser fram emot att utveckla potentialen i Swecos nederländska verksamhet tillsammans med våra kunder och organisationen, säger Eugene Grüter, tillträdande vd för Sweco Nederländerna.

Eugene Grüter kommer att ingå i Sweco-koncernens ledningsgrupp.

En överenskommelse har gjorts om att Ton de Jong lämnar företaget.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs