0 of 0 for ""

SWECOs miljökonsulter belönas i Ryssland

September 4, 2007 | Press release

SWECOs miljökonsulter i Ryssland får en utmärkelse av landets byggministerium för framgångarna med att anpassa sig till de nya ekonomiska förutsättningar som finns i landet.

– Utmärkelsen, som vårt ryska dotterbolag Lenvodokanalproekt fått, stärker vårt anseende i Ryssland ytterligare och ökar våra möjligheter att få nya uppdrag och kunder, säger Per Johansson VD för SWECO Eastern Europe.

Konsultbranschen i Ryssland har genomgått stora förändringar de senaste åren och många företag har inte överlevt. Rysslands byggministerium är den statliga myndighet som ansvarar för all bygg- och konsultverksamhet i landet. Byggministeriet anser att Lenvodokanalproekt lyckats väl med att modernisera sig och anpassa sig till de nya ekonomiska förutsättningar som finns i landet samtidigt som man har en mycket hög kvalitet på sina tjänster.

– Byggministeriet delar årligen ut utmärkelser till konsultbolag runt om i landet. Utmärkelsen är ett kvitto på att vårt arbete på miljösidan fungerar. Det är givetvis en fjäder i hatten, säger Per Johansson VD för SWECO Eastern Europe.

Lenvodokanalproekt är baserat i Sankt Petersburg och har för närvarande 110 anställda. Företaget är verksamt över hela landet och marknadsledande i nordvästra Ryssland inom området vatten och miljö. Ett av företagets större uppdrag är att inspektera systemen för vatten- och avlopp i staden Petrosavodsk i nordvästra Ryssland.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs