0 of 0 for ""

Sweco växer i Tyskland

March 9, 2016 | Press release

Sweco förvärvar Ludes, ett tyskt arkitekt- och projektledningsföretag med drygt 100 medarbetare. Därmed stärker Sweco sitt erbjudande och sin närvaro på den tyska marknaden. Förvärvet förväntas slutföras kort efter att konkurrensmyndigheterna har givit sitt godkännande, vilket förväntas ta ungefär fem veckor. 

– Förvärvet av Ludes är ett positivt och logiskt steg som stärker vår position som det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa. Sweco erbjuder den bredaste specialistkompetensen i branschen, där arkitektur ingår som en viktig hörnsten. Det är värdefullt för oss att få det här tillskottet av stark arkitekturkompetens. Vi vill även fortsätta att växa i Tyskland genom fortsatta förvärv. Förvärvet av Ludes är ett utmärkt exempel på hur Sweco återanvänder sin erfarenhet av att skapa lönsam tillväxt genom förvärv och integration på nya marknader, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef på Sweco.

– Vi är väldigt glada över att Ludes blir en del av Sweco. Våra kunder kommer att fortsätta ha ett nära samarbete med sina lokala experter, som har ett djupt engagemang i varje kunds lokala förutsättningar och behov. Tack vare Swecos storlek och kompletterande kompetensområden stärker vi vårt erbjudande och skapar nya möjligheter för framtiden. Vi är också glada över att bli en del av en organisation med så starka rötter inom arkitektur. Som ägare och ledare känner vi ett stort engagemang för att fortsätta i företaget och utveckla vårt erbjudande som en del av Sweco, säger Stefan Ludes, vd för Ludes.

– Vi ser fram emot att välkomna Ludes och dess medarbetare till Sweco Tyskland. Genom att kombinera Swecos storlek och breda expertis med Ludes specialistkompetens inom arkitektur skapar vi en mer komplett erbjudande som kommer att gynna våra kunder och främja lönsam tillväxt. Sweco och Ludes passar utmärkt ihop ur ett strategiskt perspektiv, med många kompletterande kompetenser, särskilt inom sjukvårdssektorn. Våra nya kollegor kommer att gynnas av ett större nätverk och ökade möjligheter. Vi ser fram emot att planera och utforma Tysklands framtida samhällen och städer tillsammans, säger Ina Brandes, vd för Sweco Centraleuropa. 

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs