0 of 0 for ""

Sweco utser ny finanschef och kommunikationsdirektör

April 26, 2019 | Press release

Sweco AB (Sweco) (Nasdaq Stockholm; ticker SWECA och SWECB) meddelar att man har utsett Olof Stålnacke till finanschef och Katarina Grönwall till kommunikationsdirektör. Båda tar plats i Swecos ledningsgrupp.

Olof Stålnacke har med sig nästan 30 års finansiell erfarenhet från flera olika branscher, inklusive tjänstesektorn och noterade bolag. Han har dessutom lång erfarenhet av att jobba i internationell miljö. För närvarande är han finanschef och IR-direktör på Coor där han började 2009. Olof Stålnacke kommer att börja i sin nya roll senast 1 november 2019.

”Olof Stålnackes erfarenhet kommer att vara väldigt viktig under Swecos nästa tillväxtfas. Ledningsgruppen och jag ser fram emot att välkomna Olof och att ha ett nära samarbete med honom när han börjar hos oss”, säger Åsa Bergman, Swecos vd och koncernchef.

Katarina Grönwall har också med sig nästan 30 års erfarenhet till Sweco och hon har haft ledande roller under hela sin karriär. Efter 10 år på Skanska, varav sju år som kommunikationsdirektör, har hon en bred kunskap om projektutveckling och byggbranschen.

”Katarina Grönwall har solid ledarskapskompetens med en hög grad av resultatorientering och affärsfokus och jag ser fram emot att få välkomna henne till Sweco. Katarina kommer att fortsätta att utveckla Swecos varumärke som det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa”, säger Åsa Bergman.

Katarina Grönwall börjar sin tjänst den 13 maj.  

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs