0 of 0 for ""

Sweco tecknar samarbetsavtal med japanska Mitsubishi Research Institute

June 8, 2011 | Press release

Sweco har under ett samarbetsavtal som ska bädda för framtida affärer på den japanska marknaden. Det är Swecos kunskap kring hållbara städer som anses kunna bidra på ett positivt sätt till landets framtida utveckling.

Många japanska städer står inför utmaningen att planera en bebyggelse för en åldrande befolkning. Samtidigt pågår arbetet med att bygga upp de områden som drabbats av katastrofen tidigare i våras.
Nyligen var Sweco inbjudna till Tokyo för att föreläsa kring hållbar stadsutveckling och för att diskutera framtida affärer tillsammans med Mitsubishi Research Institute.

‒ I Japan är man otroligt skicklig på teknikutveckling av alla de slag. Det vi kan bidra med är våra tankar kring hållbar stadsutveckling där man redan i tidiga planeringsskeden integrerar frågor som rör exempelvis energi, miljö, transport och bebyggelse för att skapa långsiktigt hållbara boendemiljöer, säger Eva Nygren, vd i Sweco Sverige.

Mitsubishi Research Institute är ett av Japans ledande forskningsföretag. Företaget bedriver även konsultverksamhet inom bland annat teknik miljö och energi. Företaget har omkring 3 000 anställda.

‒ Sweco har arbetat med hållbar stadsutveckling världen över men inte i Japan. Vi hoppas att det här ska leda till affärer för oss i framtiden, säger Eva Nygren.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs