0 of 0 for ""

SWECO projekterar nytt kraftvärmeverk i Ungern

January 8, 2008 | Press release

SWECOs industrikonsulter har fått ett omfattande uppdrag när ett nytt kraftvärmeverk ska uppföras i Ungern. SWECO får ett helhetsansvar för planeringen och konstruktionen av anläggningen.

Uppdraget utförs åt det ungerska bolaget W. Hamburger Papirgyarto och kommer att sysselsätta cirka 40 konsulter från SWECO under ett års tid.

Kontraktet är ett så kallat EPCM-kontrakt som ger SWECOs konsulter ett helhetsansvar för den planering och projektering som berör anläggningen med alltifrån projektledning och konstruktion till mekanik, rör och automation.

Kraftvärmeverket kommer att byggas i Dunaújváros i centrala Ungern. Anläggningen kommer att producera 50 megawatt elektricitet och 160 megawatt processånga till närliggande pappers- och massafabriker. Anläggningen ska vara färdig 2010.

EPCM står för Engineering, Procurement and Construction Management. SWECO har genomfört ett flertal liknande uppdrag tidigare. Det senaste EPCM-kontraktet tecknades i november för ett nytt bioeldat kraftvärmeverk i Finland.

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs