0 of 0 for ""

Sweco konstruerar laboratorium för Nya Karolinska Solna

December 5, 2012 | Press release

Sweco anlitas för stomkonstruktionen av ett nytt laboratorium som byggs som en del av Nya Karolinska i Solna. Resultatet blir en elva våningar hög byggnad med bästa möjliga miljöprestanda.

– Vi har under flera år arbetat med utvecklingen av Nya Karolinska i Solna. Laboratorieverksamheten utgör en central och viktig funktion för sjukhuset och gör uppdraget till ett spännande arbete för Sweco, säger Sören Hed som är vd för Swecos konstruktörer.

I uppdraget kommer Sweco att ansvara för projekteringen av byggnadens stomkonstruktion. All projektering sker i 3D, vilket gör arbetet lätt att överblicka och kvalitetssäkra. Stommontaget av laboratoriebyggnaden påbörjas enligt plan i juni 2013 och det nya laboratoriet väntas kunna tas i bruk hösten 2016. Arbetet utförs på uppdrag av Skanska Stomsystem.

Nya Karolinska Solna (NKS) är projektnamnet på det nya sjukhus som håller på att byggas vid det nuvarande Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. NKS utformas för att uppnå högsta klass i Miljöbyggnad som är ett svenskt system för att klassa byggnaders totala miljöprestanda. Sweco deltar sedan tidigare i NKS som projektledare och bidrar även med kompetens inom tekniska installationer, logistik, miljö och infrastruktur.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs