0 of 0 for ""

Sweco förvärvar det finska arkitektföretaget Linja Arkkitehdit

April 9, 2021 | Press release

Sweco har tecknat avtal om att förvärva Linja Arkkitehdit Oy, ett företag specialiserat på utformning av utbildnings- och affärslokaler samt bostäder. Förvärvet gör Sweco till ett av de största arkitektföretagen i Finland.

Linja Arkkitehdit Oy har cirka 60 arkitekter med bas i Uleåborg, Helsingfors och Jyväskylä. Företaget erbjuder arkitekturtjänster inom design av utbildnings- och affärslokaler samt bostäder. Under 2020 hade Linja Arkkitehdits en omsättning på 5,3 miljoner euro.

”Förvärvet ligger helt i linje med vår historia och vår strategi att erbjuda integrerade arkitekt- och teknikkonsulttjänster till våra kunder. Jag är nöjd att vi stärker vårt arkitekterbjudande på den finska marknaden”, säger Åsa Bergman, vd och koncernchef för Sweco.

”Sweco och Linja Arkkitehdit har de senaste åren samarbetat framgångsrikt i flera projekt och nu fördjupar vi vårt samarbete ytterligare. Förvärvet stärker våra kundrelationer och tillsammans kan vi erbjuda våra kunder en bredare uppsättning tjänster och expertis”, säger Markku Varis, affärsområdeschef Sweco Finland.

”Jag är mycket nöjd att Linja Arkkitehdit får möjligheten att växa tillsammans med Sweco. Swecos kompetens och position är uppskattad i branschen och Sweco är redan en välkänd och pålitlig partner till oss. Vi har samarbetat med framgång i många projekt och våra tjänster kompletterar varandra”, säger Ville Niskasaari, vd för Linja Arkkitehdit Oy.

Genom förvärvet kommer Sweco att ha 120 arkitekter i Finland, inklusive de arkitekter som blev en del av Sweco genom förvärvet av Optiplan i januari 2021. Totalt har Sweco cirka 1 400 arkitekter och landskapsarkitekter och är en av världens fem största arkitektbyråer.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs