0 of 0 for ""

Sweco förbereder station för ny tunnelbanelinje i Köpenhamn

February 10, 2016 | Press release

Sweco anlitas av Danske Statsbaner (DSB) för projektering samt bygg- och projekteringsledning när tågstationen Østerport i Köpenhamn ska renoveras. Resultatet blir en modern knutpunkt som kopplar ihop befintliga tåglinjer med stadens nya tunnelbanelinje Cityringen. Värdet på uppdraget är cirka 21 miljoner SEK.

– I det här uppdraget bidrar Sweco till att knyta ihop Köpenhamns kollektivtrafik och skapa en enklare vardag för stadens pendlare. Vår långa erfarenhet av att renovera äldre stationer gör det möjligt för oss att tillgodose DSB:s behov av en renovering som orsakar så få störningar för resenärerna som möjligt, säger John Chubb, vd för Sweco Danmark. 

Den över hundra år gamla Østerport är en av de mest trafikerade järnvägsstationerna i Köpenhamn. Nu ska den renoveras och förberedas för att den nya tunnelbanelinjen Cityringen ska kunna anslutas. Samtidigt ska stationen hålla öppet som vanligt.

I uppdraget anlitas Sweco för projektering samt bygg- och projekteringsledning. Projektgruppen har bred kompetens och består av experter inom alltifrån arkitektur och belysning till järnvägssäkerhet och arbetsmiljö.

Uppdraget startar omgående och pågår till början av 2019, då den nya tunnelbanestationen ska tas i drift.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs