0 of 0 for ""

Sweco får ytterligare uppdrag för Stockholms nya tunnelbana

August 22, 2022 | Press release

Sweco har vunnit ytterligare uppdrag i samband med utbyggnaden av Stockholms tunnelbana mellan Fridhemsplan och Älvsjö. Projektet stödjer ett hållbart resande för det växande Stockholm med två viktiga kommunikationsnoder där tusentals framtida resenärer dagligen byter tunnelbanetåg.

”Det är mycket glädjande att Sweco får fortsatt förtroende att utveckla ett av Stockholms viktigaste infrastrukturprojekt i modern tid. Det är ett projekt som skapar såväl effektivt resande som trygga och bra miljöer. Vi har både kapacitet och förmåga att med smarta digitala verktyg och innovation lösa de komplexa frågeställningar och nya förutsättningar som uppdraget kräver”, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige.

Det nya uppdraget omfattar att ta fram systemhandlingar för den nya linjens stationer vid de välbesökta bytespunkterna Fridhemsplan och Liljeholmen. Det innebär arbete med hela miljön för utbyggnaden, från resenärens utrymmen till installationer och konstruktioner i bergrummet.

Sweco vidareutvecklar även de pågående uppdragen som erhölls tidigare i år, vilket bland annat omfattar arbete med samtliga stationers uppgångar utmed den nya linjen. Sedan 2015 arbetar Sweco också med de sju stationerna utmed den blå linjens utbyggnad till Nacka och söderort.

Swecos uppdrag startar omgående och beräknas pågå två år framåt. De nya stationerna planeras att öppna 2034. Det samlade ordervärdet uppgår till cirka 32 miljoner kronor.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs