0 of 0 for ""

Sweco får vattenkraftsuppdrag i Rumänien

December 12, 2011 | Press release

Sweco har anlitats för moderniseringen av ett av Rumäniens viktigaste vattenkraftverk. Uppdraget är värt cirka 27 miljoner kronor.

Anläggningen som ska moderniseras, Stejaru-Bicaz, ligger nordöstra Rumänien. I Swecos uppdrag ingår att assistera kunden med projektledning, teknisk rådgivning samt leverans och utförandekontroll under upprustningen av anläggningen som byggdes i början av 1960-talet.
– Vi ser en ökad efterfrågan av vår vattenkraftskompetens på den internationella marknaden. I utlandsuppdragen har vi även möjlighet att exportera och implementera tekniklösningar som utvecklats i Sverige under det senaste decenniet och på det sättet bidra till en hållbar utveckling i andra delar av världen, säger Eva Nygren, vd Sweco Sverige.

Sweco arbetar sedan en lång tid tillbaka med en mängd liknande konsultuppdrag världen över. Exempelvis har företaget nyligen avslutat ett liknande uppdrag i samband med moderniseringen av vattenkraftverket High Dam i Aswan i Egypten.

Fakta:
Stejaru-Bicaz har sex aggregat om totalt 210 MW effekt. Anläggningen ligger överst i floden Bistrita i nordöstra Rumänien. Totalt finns 20 kraftstationer i floden med en total effekt på cirka 600 MW.

Uppdragsgivare är Rumäniens statliga vattenkraftbolag Hidroelectrica S.A. Projektet beräknas vara slutfört i mitten av 2019.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs