0 of 0 for ""

Sweco får omfattande energiuppdrag i Afrika värda 80 miljoner kronor

September 15, 2011 | Press release

Sweco har fått flera nya uppdrag i Afrika. Den här gången handlar det om att förbättra elförsörjningen på ett flertal platser i Tanzania och Kenya. Det sammanlagda ordervärdet uppgår till cirka 80 miljoner kronor.

– Stora delar av Afrika saknar fortfarande tillgång till en hållbar elförsörjning. Sweco har lång erfarenhet av att arbeta i Afrika och har under de senaste åren genomfört ett flertal liknande uppdrag i både storstäder och på landsbygden, säger Eva Nygren.

Fakta om uppdragen:

Elektrifiering på både landsbygd och mer stadsnära områden i Mwanza, Shinyanga, Arusha och Dar es Salaam. Uppdraget utförs åt Tanzania Electric Supply Company (TANESCO) med finansiering från African Development Bank
Landsbygdselektrifiering av distrikt i Iringa- och Ruvumaregionerna i Tanzania. Swecos uppdrag omfattar bland annat studier, förfrågningsunderlag, övervakning och implementering av en ny transmissionsledning mellan Makambako och Songea. Uppdraget utförs åt Tanzania Electric Supply Company (TANESCO) med finansiering från Sida.

Uppdraget omfattar kunskapsöverföring till Rural Electrification Authority (REA) och stöd vid elektrifiering av 34 områden utspridda i fem regioner i Kenya. Uppdraget utförs åt Rural Electrification Authority (REA) med finansiering från Världsbanken.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs