0 of 0 for ""

Sweco expanderar i Norge

October 23, 2017 | Press release

Sweco förvärvar Dimensjon Rådgivning AS, ett norskt teknikkonsultföretag baserat i Stavanger. Dimensjon är specialiserat inom samhällsplanering, byggteknik och infrastruktur.

– Jag är glad att kunna välkomna Dimensjon Rådgivning till Sweco. Vår gemensamma ambition är att vara den mest tillgängliga och engagerade partnern med erkänd expertis och detta är ett steg mot att uppfylla det löftet. Med detta förvärv stärker vi vår ledande position i västra Norge, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef på Sweco.

Dimensjon erbjuder tjänster inom samhällsplanering, byggteknik och infrastruktur. Företaget grundades 2001 och har 47 anställda på sitt kontor i Stavanger i sydvästra Norge. Omsättningen uppgick under 2016 till 62 miljoner NOK.

– Dimensjon och Sweco passar väl ihop, både vad gäller kompletterande expertområden och företagskultur. Vi arbetar redan tillsammans i en rad projekt samt ser fram emot att planera och utforma framtidens samhällen och städer som en del i samma organisation, säger Njål Erland, styrelseordförande i Dimensjon.

– Med Dimensjon som en del av vårt team så stärker vi vår position på en viktig och lovande regional marknad. Dimensjon kompletterar oss mycket bra, särskilt inom infrastruktur, och vi är mycket glada att kunna välkomna våra nya kollegor till Sweco, säger Grete Aspelund, affärsområdeschef Sweco Norge.

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs