0 of 0 for ""

Grete Aspelund ny vd för Sweco Norge

September 28, 2015 | Press release

Grete Aspelund har utsetts till vd för Sweco Norge och efterträder Tron Kjølhamar.

– Grete Aspelund har uppnått goda resultat och har erfarenhet av att leda verksamheter under varierande marknadsförhållanden. Med Grete får Sweco Norge en stark ledare som kan utveckla bolaget på en alltmer global marknad, säger Tomas Carlsson.

Grete Aspelund tillträder som vd för Sweco Norge den 1 januari 2016. Hon är för närvarande koncernchef för Nemko AS. Grete Aspelund har bred och internationell näringslivserfarenhet på hög nivå och har förutom ledande befattningar på Nemko även varit vd för Ramböll Management Norge. Hon har lång erfarenhet av organisations- och ledarskapsutveckling från både offentlig och privat sektor.

– Jag ser fram emot att bidra till Sweco fortsatta utveckling på den norska marknaden. Företaget har mycket kompetenta medarbetare och en ledande position i Norge, samtidigt som det är Europas största arkitektur- och teknikkonsultföretag. I Norge står vi inför stora utmaningar när det gäller att utforma samhället i takt med den snabba urbanisering som landet genomgår, och här spelar Sweco en viktig roll. Jag ser fram emot denna möjlighet med stor entusiasm, säger tillträdande vd:n för Sweco Norge, Grete Aspelund.

Den nuvarande vd:n Tron Kjølhamar går in i en ny position på Sweco, där han kommer att ansvara för uppföljning av stora projekt i koncernen. Tron Kjølhamar kommer att fortsätta som vd fram till årsskiftet.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs