0 of 0 for ""

Estniskt frihetsmonument tar form med hjälp av SWECO

March 28, 2008 | Press release

För 90 år sedan inleddes det estniska frihetskriget. Planerna på att skapa ett monument till minne av frihetskriget och självständigheten har pågått till och från sedan dess. Nu anlitas SWECO i Estland för att föra projektet i hamn.

I oktober förra året anlitades SWECO för att omvandla Frihetstorget som är Tallinns hjärta mitt i Gamla Stan. Monumentet för det estniska frihetskriget kommer att placeras i anslutning till torget. SWECO ansvarar för all planering inför tillståndsansökan samt för att slutföra de ritningar som behövs för att skapa den plats där monumentet ska stå.

– Det är en stor utmaning att vara med och slutföra något som är så omdiskuterat och som har funnits i folks medvetande så länge. Vi vill få monumentet och hela Frihetstorget att passa ihop och bli en integrerad del av stadsrummet i framtiden, säger Aare Uusalu, vd för SWECO Projekt i Estland.

Monumentet, som uppförs i glas, kommer att skapas av det tjeckiska bolaget Sans Souci International. SWECOs uppdrag utförs åt Försvarsdepartementet i Estland. Kontraktssumman är på närmare 5 miljoner SEK.

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs