0 of 0 for ""

Sweco tar hem anbud om nytt sjukhus

August 23, 2010 | Press release

Det är nu klart att Angereds närsjukhus kommer att ritas av Swecos arkitekter. Sjukhuset blir 18 000 kvadratmeter stort och kommer enligt planerna att stå färdig 2013. Uppdraget värderas till drygt 12 miljoner kronor.

‒ Sweco har framgångsrikt bedrivit vårduppdrag i Sverige och Norden under många år. Vår breda kompetens, inom alltifrån arkitektur och installation till byggkonstruktion och projektledning, är eftertraktad inom vårdsektorn där det just nu är många om- och nybyggnationsprojekt som pågår, säger Eva Nygren, vd Sweco Sverige.

 Angereds närsjukhus är ett unikt sjukvårdsprojekt. Sjukhuset har flera specialistmottagningar och arbetar aktivt med hälsofrämjande projekt, bland annat riktat mot barn och ungdomar. Angered är en del av Göteborg som har en mångkulturell befolkning och detta ställer särskilda krav på vården vilket kommer att avspegla sig i projektets utformning. 

‒ Sjukhuset i Angered är Sveriges första helt nya närsjukhus. Vi har därför ett förslag med många idéer om hur lokalerna kan stödja denna nya vårdform, berättar Anders Melin, ansvarig arkitekt på Sweco och specialist inom vårdprojekt.  

Parallellt med det nya uppdraget arbetar Sweco för tillfället med Nya Karolinska Sjukhuset. Sweco är också inne i en tävlingsprocess om ett av Danmarks största byggprojekt, det nya universitetssjukhuset i Odense. 

Sweco har tidigare bland annat varit involverad i den nyligen invigda tillbyggnaden vid Borås Sjukhus, liksom stora tillbyggnader vid Falu lasarett, Karlstad Sjukhus och Umeå Universitetssjukhus. 

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs