0 of 0 for ""

SWECO fortsätter expansionen österut och köper ryskt konsultbolag

July 5, 2005 | Press release

SWECOs dotterbolag SWECO VIAK förvärvar 50 procent av det ryska miljökonsultföretaget Lenvodokanalproekt. SWECO får därmed en viktig lokal förankring på den ryska marknaden som är under stark tillväxt.

Lenvodokanalproekt är baserat i S:t Petersburg och har för närvarande 60 anställda. Företaget är verksamt över hela landet och marknadsledande i nordvästra Ryssland inom området vatten och miljö.

– Förvärvet är ett led i vår strategiska satsning på de expansiva marknaderna österut. Vi har lång erfarenhet av uppdrag i Ryssland. Genom Lenvodokanalproekt kan vi nu kombinera våra tidigare erfarenheter i landet med en stark lokal förankring, säger Bo Jansson, t.f. VD i SWECO.

SWECO utförde sitt första uppdrag i S:t Petersburg redan 1903. För närvarande genomför SWECO ett 20-tal projekt runt om i Ryssland värda totalt ca 125 miljoner SEK. Den ryska marknaden för konsulttjänster inom vatten och miljö är kraftigt växande och värderas i dag till ca 1,5 miljarder SEK per år.

– Vi ser en snabb tillväxt i Lenvodokanalproekt och räknar med att utöka antalet anställda i bolaget, säger Per Johansson, VD i SWECO VIAK.

SWECO VIAK har option på att förvärva resterande aktier i Lenvodokanalproekt.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs