0 of 0 for ""

Åsa Bergman blir Årets Ledarutvecklare

March 15, 2012 | Press release

Sveriges Chefsorganisation Ledarna har utsett Swecos Sverigechef Åsa Bergman till Årets Ledarutvecklare. Hon får utmärkelsen för att hon bidragit till att föra ledarskapet framåt i sin verksamhet. Priset delades ut av arbetsmarknadsminister Hillevi Engström under den välbesökta Kompetensgalan.

– Jag är väldigt glad och stolt. Jag har under de senaste åren haft förmånen att driva ledarskapsfrågorna på Sweco. Det har handlat mycket om att fokusera på hur ett gott ledarskap bidrar till att skapa ett framgångsrikt företag. Det har lärt mig mycket och även utvecklat mitt eget ledarskap, säger Åsa Bergman.
Åsa Bergman har de senaste åren haft i uppdrag att driva ledarutvecklingsfrågorna för hela Sweco-koncernen. Ett internationellt företag som idag har över 7 000 medarbetare spridda i ett tiotal länder. Arbetet har bland annat resulterat i en ledarkompass som tydliggör sambandet mellan ledarskap, affärsframgång, kundleverans och medarbetarnas utveckling.

– Som vd i en global organisation har Åsa Bergman drivit igenom och satt fokus på ledarutveckling i en bransch som av tradition alltid haft teknisk kompetens högst på agendan. Åsa Bergmans starka övertygelse om det goda ledarskapets betydelse har gjort avtryck i organisationen, säger Annika Elias, Ledarnas ordförande.

Om priset
Priset Årets Ledarutvecklare delas ut av Ledarna och går till en person som på ett föredömligt sätt utvecklat ledare, förbättrat deras förutsättningar att utöva ledarskap och på så sätt bidragit till att föra ledarskapet i sin verksamhet framåt.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs