0 of 0 for ""

Swecos Studentpris till klimatsmart ex-jobb

November 20, 2008 | Press release

Lundastudenten Gustav Gustavssons examensarbete har resulterat i en guide som ska hjälpa industrin att släppa ut mindre koldioxid. Nu får han Swecos Studentpris som delas ut den 20:e november på Moderna Museet i Stockholm.

Gustav Gustavsson genomförde sitt examensarbete ”Slösa inte energi på energieffektivisering” på Schneider Electric i Malmö. Han har tagit fram en guide med tips som ska hjälpa industrin att bli mer energieffektiv.

– I mitt examensarbete ger jag råd och visar på hur enkelt det är för företag att energieffektivisera. Genom att jobba med frågan kan företag bidra till en bättre miljö samtidigt som de minskar sina kostnader, säger Gustav Gustavsson.

Juryn menar att valet av Gustavs fokus är lika enkelt som genialt. När det gäller energieffektivisering finns det bara vinnare men problemet har varit att få upp farten och visa på att det inte är krångligt.

– Gustavs konkreta steg-för-steg guide går igenom och strukturerar upp processen på ett tydligt sätt, säger Andreas Gyllenhammar på Sweco som är juryns ordförande.

Swecos Studentpris delas ut till ett examensarbete som visar på smarta lösningar för ett bättre klimat. Priset består av 25 000 kr för att delta i en nationell eller internationell konferens.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs