0 of 0 for ""

Sweco förvärvar konsultverksamhet i Norge med 70 anställda

December 7, 2011 | Press release

Sweco har tecknat avtal om att förvärva det norska Facility management-företaget NEAS konsultverksamheter inom brand och säkerhet, projektledning samt rådgivning för plan- och byggregler. Sweco förvärvar enheterna för 96 MNOK.

– Förvärvet av NEAS konsultverksamheter stärker vår position på den norska marknaden. Vi blir ledande inom brandsäkerhet och stärker våra positioner inom projekt- och byggledning. Samtidigt breddar vi vårt erbjudande med rådgivningstjänster för plan- och byggregler. NEAS konsultverksamheter har ett mycket gott anseende på den norska marknaden, framför allt när det gäller brand och säkerhet, säger Vibecke Hverven, vd för Sweco Norge.

NEAS verksamhet inom brand och säkerhet har närmare 50 medarbetare och erbjuder bland annat tjänster för brandteknisk rådgivning med tyngdpunkt på riskanalyser.

De förvärvade enheterna har sammanlagt drygt 70 anställda, med kontor i Trondheim, Stavanger, Bergen, Stokke, Skien och Oslo. Efter förvärvet får Sweco närmare 1 100 anställda i Norge. Förvärvet beräknas vara genomfört per den 31 december.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs