0 of 0 for ""

SWECO får vattenkraftsuppdrag i Rumänien

November 8, 2005 | Press release

SWECO Energuide har anlitats för moderniseringen av ett av Rumäniens viktigaste vattenkraftverk. Uppdraget är värt cirka 8 miljoner kronor.

Anläggningen som ska moderniseras, Stejaru-Bicaz, ligger nordöstra Rumänien. I SWECO Energuides uppdrag ingår att genomföra en teknisk och finansiell studie samt upprätta upphandlingsdokument för upprustningen av anläggningen som byggdes på 1960-talet.

– Vi arbetar med en mängd liknande konsultuppdrag i Sverige och deltar även vid moderniseringen av vattenkraftverket ”High Dam” i Aswan i Egypten. Vi ser också en ökad efterfrågan på denna typ av tjänster på den internationella marknaden, säger Anders Ståhl utlandschef på SWECO Energuide.

Stejaru-Bicaz har sex aggregat om totalt 200 MW effekt. Anläggningen ligger överst i floden Bistrita i nordöstra Rumänien. Totalt finns 20 kraftstationer i floden med en total effekt på cirka 600 MW.

Uppdragsgivare är Rumäniens statliga vattenkraftbolag Hidroelectrica S.A. Projektet beräknas vara slutfört i januari 2007.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs