0 of 0 for ""

SWECO renodlar ägandet i finländska marinteknikföretaget PI-Rauma

April 6, 2006 | Press release

Det finländska teknikkonsultföretaget PI-Rauma Oy, som ägs till 50 procent av SWECO PIC Oy och till 50 procent av Technip Offshore Finland Oy, renodlas och delas i två delar.

SWECO PIC blir helägare i ett nytt företag som bildas av PI-Raumas verksamhet för konsulttjänster inom skeppsbyggnads- och off-shore industrin. Det nya företaget får 130 konsulter. Resterande 88 konsulter, specialiserade på off-shore verksamhet för Technip, övergår till Technip Offshore Finland.

– Syftet är att renodla verksamheten genom att dela upp PI-Rauma enligt båda ägarnas kärnverksamhet. På så sätt räknar vi med att nå en ökad marknadspotential. Vi kommer att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med Technip även efter delningen, säger Lauri Hintikka, VD i SWECO PIC.

PI-Rauma har stor kunskap och lång erfarenhet när det gäller tekniklösningar för bland annat bil- och passagerarfärjor, kryssningsfartyg och oljeplattformar. Nyligen tecknades omfattande kontrakt för tre bil- och passagerarfärjor, för rederierna Viking Line, Tallink och Brittany Ferries, som kommer att byggas vid Aker Yards i Helsingfors.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs