0 of 0 for ""

Sweco turnérar med världens kanske mest hållbara mässmonter

November 10, 2011 | Press release

Från platt paket i papp till inbjudande mötesplats på några sekunder.

En riktigt bra mässmonter ska uppfylla många krav. Den ska bjuda in till samtal, väcka uppmärksamhet, profilera företaget och skapa nyfikenhet. För teknikkonsultföretaget Sweco är även hållbarhet ett lika självklart krav. Resultatet är en mässmonter gjord helt från returpapper. Den transporteras som ett platt paket och viks sedan ut på några ögonblick.

Sweco använder montern vid högskolornas arbetsmarknadsdagar, där företaget träffar studenter och informerar om jobb och karriärmöjligheter.

Våra turnéer till högskolorna innebär långa resor och transporter, vilket är dyrt och miljöbelastande. Vi såg att det fanns utrymme för nytänkande här, säger Anna Klamfelt, HR-generalist på Sweco.

Med inspiration från sagoboksvärlden började visionen om en pop up-monter växa fram. Snart hade Sweco gjort hopfällbara möbler av papp, som dessutom gick att sitta på, och inte långt därefter en hel monter som kan vikas ihop och därför sparar massor av plats vid transport.

Nu vänder sig företaget utåt och bjuder in studenter till en tävling om att skapa hållbara möbler.

Möbler betraktas ibland som slit-och-släng-varor och vi är många som reagerar mot det. Med genomtänkt formgivning och smarta materialval kan vi få in mer hållbarhetstänkande. Vi hoppas att studenttävlingen ger en skjuts framåt för kreativiteten och öppnar för nya lösningar på det här området, säger Rebecka Gunner, kommunikationschef på Sweco.

Se filmen som visar hur det går till: http://www.youtube.com/watch?v=gK5KmiD8Brk

Mer om tävlingen finns på:

http://www.sweco.se/sv/Sweden/Karriar/Student/Sustainable-furniture/

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs