0 of 0 for ""

Sweco tar plats i global organisation för hållbart företagande

April 17, 2013 | Press release

Sweco har tagit plats som ny medlem i World Business Council for Sustainable Development, WBCSD, en av världens mest inflytelserika hållbarhetsorganisationer. Medlemskapet innebär att Sweco, som första svenska konsultföretag, får möjlighet att påverka utvecklingen för hållbart företagande tillsammans med 200 ledande internationella företag.

– Vi är mycket glada över att ta plats i WBCSD och bli en aktiv part bland de 200 företag som framgångsrikt verkar för hållbart företagande. Medlemskapet är en bekräftelse på Swecos långsiktiga arbete med att skapa hållbara affärer för kunder över hela världen, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef på Sweco.

Peter Bakker, vd för WBCSD, framhåller Swecos position som marknadsledare i Norden, med ett internationellt team av ingenjörer, arkitekter och miljöexperter som arbetar tillsammans för att skapa lösningar som bidrar till ett hållbart samhälle.

– Det här är ett företag som har lyckats med att skapa hållbara affärsmetoder inifrån och ut, och det är med stor glädje som jag välkomnar Sweco som medlem i WBCSD, säger Peter Bakker.

WBCSD består av företag som verkar för att skapa en hållbar framtid för näringslivet, samhället och miljön. Organisationen leds av medlemmarnas koncernchefer och arbetar för att föra fram nya idéer och konstruktiva lösningar som näringslivet kan samlas kring. WBCSD använder sin roll som ledande förespråkare för näringslivet till att driva debatt och få till stånd förändringar till förmån för en hållbar utveckling.

Attached information

Anna Elisabeth Olsson

Head of Press and Public Affairs